Een pizzafeestje

Altijd leuk, altijd lekker: de perfecte snack!

Lees alles hier

Have a drink!

Wat past er perfect bij zo'n cheesy pizza?

Lees alles hier

Waar eet je de beste pizza?

Hoe vind je het perfecte restaurant?!

Lees alles hier

Mmmmm... pizzarecepten!

De lekkerste, de kazigste, de sappigste, ...

Lees alles hier
Pizza op een feestje? Altijd een goed idee
pizzafeestje

Wanneer je zin hebt om een feestje te bouwen, is pizza altijd een goed idee. Sterker nog, het is hét recept bij uitstek om er een geslaagde happening van te maken. Wil je aan jan en alleman je kookkunsten tonen? Bak de pizza’s dan zelf, maar weet dat dit wel wat tijd in beslag neemt. Kies je voor het gemak, dan haal je best gewoon een massa diepvriespizza's in huis. De keuze ligt volledig bij jou.

Pizza day

Het is niet alsof je enkel pizza mag eten bij feestelijke aangelegenheden. Nee, helemaal niet! Maar toch heeft het nuttigen van pizza een feestelijke connotatie. En het bijproduct is een super relaxerend gevoel; niet koken, weinig afwas: puur genieten! Dit alleen al voelt aan als een compleet feestje op zich. En al zeker in gezelschap van je vrienden of familie. Daarom wil ik iedereen oproepen om één pizzadag in te lassen. Per week of per maand. Dat hangt af van hoeveel je lichaam toelaat. De mannen kunnen zich aan een pizzafestijn wagen op een voetbalavond, en de vrouwen mogen smullen naar believen tijdens één van hun dierbare girls nights. Zorg er wel voor dat je alle benodigdheden hebt: leuke pizzaborden en een pizzasnijder bijvoorbeeld - allemaal te vinden bij de leuke webshop PastaWereld, by the way! Niet helemaal overtuigd van het concept 'pizza day'? Misschien moet je dan maar eens een vrolijk nummer opzetten dat overeenstemt met het organiseren van zo'n pizzadag: 'Pizza Day' van 'The Aquabats'!

Voor ieder wat wils

Stel, je organiseert een vette party voor een hele hoop mensen. Moet je dan één pizza per persoon kopen? Niet per definitie. Wat ik bijvoorbeeld altijd doe, is de verscheidene pizza's verdelen in gelijke stukjes. Daarna neem ik één groot bord en voeg ik van elk soort pizza één slice toe. Zo heb je een bordje met verschillende smaken. Voor ieder wat wils! Als je bij een goeie pizzeria gaat kunnen ze dat voor je ook daar doen, trouwens!

Een andere leuke optie is natuurlijk om zelf pizza’s te maken. Tegenwoordig heb je superleuke pizzarettes die je kan gebruiken om mini-pizza’s te maken in een echte terracotta oven. Een superleuk idee voor een feestje; en het zorgt nog eens voor een gezondere versie van de pizza ook! Een aanrader!

Verwennerij op een bordje

Zint dit organisatorisch vermoeiende gebeuren je niet echt? Maar wel overdreven veel trek in een krokante pizza? Dan kan je nog altijd een beroep doen op traiteurszaken of speciale aanbieders van pizza op evenementen. Je kan ook van die stomige pizzadozen laten leveren via Just-Eat ook, natuurlijk. Just saying!

Niet ordinair

Er zijn mensen die denken dat pizza ordinaire kost is dat je nooit op een feest serveert. Je hebt het mis! De mogelijkheden en variaties met pizza's zijn eindeloos. Je kan het geheel zo classy presenteren als jij het wenst. Want de tijd dat pizza boerenkost was, is al lang voorbij.