Een pizzafeestje

Altijd leuk, altijd lekker: de perfecte snack!

Lees alles hier

Have a drink!

Wat past er perfect bij zo'n cheesy pizza?

Lees alles hier

Waar eet je de beste pizza?

Hoe vind je het perfecte restaurant?!

Lees alles hier

Mmmmm... pizzarecepten!

De lekkerste, de kazigste, de sappigste, ...

Lees alles hier
Mijn favoriete recepten met pizza
pizza recepten

Mijn pizza, fijn gezelschap en een vrijdag: deze drie ingrediënten vormen voor mij een geneugte voor mijn kritische smaakpapillen. Ik vind het ook leuk hoe je zelf creatief met pizza's kan omgaan. Want het hoeft niet per se die bodem met toppings te zijn. Wat als je nu eens iets anders deed met een nog creatievere en heerlijkere smaak als eindresultaat?

Koken, voor wie er weinig kaas van gegeten heeft

Niet te veel poespas, gewoon een smakelijke pizza met een nog lekkerdere nasmaak? Dan is het misschien een leuk idee om kazen toe te voegen aan jouw pizza. Veel werk is het niet, en je hebt genoeg keuze. Wanneer je echt geen zin hebt om zelf vanaf het begin met toppings te beginnen knoeien, kan je een diepvriespizza kopen en daar je eigen ingrediënten aan toevoegen. Besluit je de bereiding toch voor jouw rekening te nemen, kan het nuttig zijn een concreet recept te hebben. Vanwege mijn positieve ervaring met dit recept, geef ik je de bereiding mee van pizza met geitenkaas.

Dit heb je nodig: pizzadeeg (nogal logisch), 1 rolletje zachte geitenkaas (dit is meestal zo'n 180 gram), 250 gram kerstomaatjes, 140 gram geconcentreerde tomatenpuree, peper, 2 teentjes knoflook en wat basilicum.

Snijd eerst de geitenkaas in dunne of dikke schijfjes (ik heb er liever dikke). Halveer de kerstomaatjes. Kruid vervolgens de tomatenpuree met 2 teentjes knoflook. Smeer deze volledig uit over de pizzabodem. Daarna verdeel je de gesneden geitenkaas én de kerstomaatjes over de pizzabodem. Kruid hierna het geheel met peper. Bak de pizza in de oven, zo'n 20 minuten. Dat doe je bij voorkeur op  220 graden, nadat de oven is voorverwarmd. De finishing touch? Dat is de basilicum: verdeel de blaadjes over de gebakken pizza. Smakelijk!

Pizza: het neusje van de zalm

Pizza en zalm: twee handen op één ... bodem. Het zorgt echt voor een scherpe, doch hemelse smaak van je pizza. De hoeveelheid vis mag je volledig zelf bepalen. Wil je liever de vissmaak als subtiel aspect van de pizza? Of wil je een creatie maken dat het neusje van de zalm is van elke geslaagd twee-of driegangenmenu? In dat geval kun je nog andere visgerelateerde ingrediënten toevoegen. Garnaaltjes, bijvoorbeeld. Liever geen extra vissoorten? Dan kan je andere ingrediënten bovenhalen. Wat dacht je bijvoorbeeld van spinazie of wat camembert? Op een vegetarische pizza is dat bijvoorbeeld belangrijk: durven experimenteren met sterke niet-vlees smaken. Alain van veggy restaurant Lombardia heeft een prachtig recept met alleen maar groenten – zelfs zonder kaas of eieren!!

Een nieuw pizzarecept? Het zal jou een worst wezen

En die worst mag je voortaan op je nieuwe pizzacreatie smijten. Want pizza met worst en paprika is typisch winters en super lekker! De kaasliefhebbers mogen er wat mozzarella aan toevoegen. Maar de echte hartige smaak verkrijg je enkel met de ultieme combinatie van paprika en worst. Mag het voor jou wat pikanter? Dan raad ik je aan om chorizoworst te gebruiken!

Niet voor kippen zonder kop

Een pizzamaaltijd vult altijd de maag. En dat voor een lange tijd. Maar een echt verzadigd gevoel zal je pas ervaren als de toppings van je pizza extra vullend zijn voor de maag. Wanneer ik honger heb, maak ik mijn eigen pizza met kip en avocado. Ik heb ook al eens geprobeerd hier een ei aan toe te voegen, maar dat was toch wel te veel van het goede!