Een pizzafeestje

Altijd leuk, altijd lekker: de perfecte snack!

Lees alles hier

Have a drink!

Wat past er perfect bij zo'n cheesy pizza?

Lees alles hier

Waar eet je de beste pizza?

Hoe vind je het perfecte restaurant?!

Lees alles hier

Mmmmm... pizzarecepten!

De lekkerste, de kazigste, de sappigste, ...

Lees alles hier
Mijn favoriete pizza restaurants
pizzeria

Er zijn heel wat pizzarestaurants in België. Maar voor echte goede pizza kan je helaas niet overal terecht. Laat ik één misverstand alvast de wereld uithelpen: Pizza Hut is niet the place to be! De helft van hun maaltijden wordt niet eens vers bereid, en vergeet dat de kwaliteit overeenstemt met de prijs. Help! In welke cafés, brasseries of restaurants kan je nu terecht voor die portie Italiaans genot?

Raad voor elke pizzafanaat

Als die hard fan van pizza's weet ik raad voor elke fanaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van Villa Belvedere in Beveren? Daar kan je de Mediterraanse passie gewoonweg proeven! Je krijgt hem stijlvol geserveerd op een groot bord. De welriekende bereidingen van de Sardijnse zaakvoerder brengen je in de zevende hemel. Deze man heeft trouwens ook een eigen traiteurszaak in Schilde. Want soms wil je lekkere pizza en verrukkelijke pasta's ook gewoon thuis voor de tv opeten!

Een tweede aanrader is pizzeria Il Proverbio, gevestigd in het Limburgse Genk. Daar zijn de porties rijkelijk én smakelijk. De Napolitaanse sfeer krijg je er in grote hoeveelheden bovenop. Kwaliteit wordt dan weer gewaarborgd door de uiterst verse ingrediënten, welke één van de vele redenen is dat dit restaurant in de Michelingids wordt vermeld.

Wie maar niet genoeg kan krijgen van bovenstaande restaurants, slaat mogelijk wel zijn slag in Pizza Borsalino te Wervik. De kleuren op de website laten uitschijnen dat deze stek een neefje is van Pizza Hut, maar laat dat een misvatting zijn. Je kan er zelf je eigen pizza samenstellen, maar één ingrediënt wordt altijd gebruikt: authenticiteit.

Voor een heerlijke pizza dat gekruid is met een zeebriesje, kan je terecht bij pizzeria Tarallucci in Bredene. Het pizza-assortiment wordt kwistig aangevuld met Italiaanse sfeergerechten. Deze kan je bestellen én opeten in een rustiek kader, waarbij alles tot in de puntjes meer dan in orde is!

Prijs van pizzakwaliteit

Goede pizza staat nooit gelijk aan goedkope pizza. Onthoud dat maar. Want de vroegere opvattingen rondom dit alledaagse streekgerecht maken dat de prijsverwachtingen bij ons, consumenten, nogal aan de lage kant zijn. Maar vergeet nooit dat pizza ook een delicatesse kan zijn. Die geslaagde hap verdient ook een hap uit je portefeuille of bankrekening. Wanneer je in de kantine van LAGO Brugge een Pizza eet, mag je met andere woorden niet dezelfde kwaliteit verwachten als in één van de zaken hierboven!